Barnvakt

Ikväll ska jag sitta barnvakt åt tjejerna här, lägga dom i sängen och läsa godnattsaga för dom. Mys!
Imorgon jobbar jag ca 3 timmar med men då har jag bara Emma och sen är det helg för mig, undrar dock vad som händer! Förresten så springer det runt massa tennis kändisar i Wimbledon, just nu spelar dom för fullt och Pippa Middleton var här igår, stora skriverier om henne fast det är syrran som är gift med prinsen.

Känner mig fortfarande lite ledsen över att jag bara kan komma hem över en helg i augusti istället för 10 dagar, Man hade velat göra så mycket som nu tyvärr inte går att göra på så få dagar. Får nog bli som sist och spendera mesta delen av helgen med familjen, det är ju trots allt dom jag kommer hem för att se. Sen skulle det vara kul också om det kom hit några stycken och hälsade på, vet att alla inte kan men några iaf skulle vara trevligt. Men nu ska man inte sörja, insåg när jag kollade veckorna att jag bara kommer vara här i ca 39-40 veckor sammanlagt och det är ju inte så mycket då jag redan varit här i över en tredjedel av tiden. Vet inte än om jag ska stanna längre eller om jag ska flytta hem till jul, det får vi helt enkelt se.

Nu ska jag ta hand om tjejerna och lägga dom om ca 45 min sen ska jag äta lite kvällsmat och kolla svt play, min nya favorit! :)

Hej hej

Allt ändrat!

Ja det har hänt jätte mycket den senaste veckan då jag inte bloggat! Liisi har varit tillbaka och det var grymt kul att se henne igen! Längtar tills nästa gång hon kommer i slutet av juli. Jag själv kommer bara att kunna åka hem över en helg i sommar eftersom tjejen som skulle kommit hit är mitt uppe i en flytt och jobbar samtidigt på det så¨det blev ju omöjligt tyvärr. Går inte att lösa på bättre sätt, men hey det är ju snart jul igen! ;) Jag tror att jag flyttar tillbaka till jul men jag måste bestämma mig till september då dom måste börja leta efter en ny Au Pair!

Jo Emma, den yngsta tjejen lärde sig ett nytt ord på dagis förra veckan.. Vi satt och åt mellanmål jag, Emma och Georgina när Emma plötsligt sa "Ida, You're........ a bitch, You're a cheesebitch!" Ja, vad tusan säger man? Jag blev ju förståss väldigt chockad kan man säga. Jag sa ju till henne och förklarade att man inte avnvänder sådana ord för att dom inte är så fina och då började hon gråta och sa "Sorry Ida, sorry!" Men när jag frågade vem som hade lärt henne det eller vart hon hade hört det så sa hon att hon hittat på det själv och att ingen hade lärt henne det. Sen kom Georgina tillbaka till köket och frågade om hon fick spela flöjt ute för hon måste träna till lektionerna men jag sa åt henne att hon kunde göra det i köket för Emma verkligen hatar när Georgina spelar flöjt, hon får ont i öronen säger hon. Georgina började spela och oj så fint hon spelade sa jag, du kan spela lite högre, vilket hon gjorde och jag frågade Emma vem som hade lärt henne det. "Jack, Jack, det är Jack som har lärt mig det!!!" Skrek hon rakt ut när hon inte stod ut med flöjtspelandet längre! Haha man kan ju inte låta bli att skratta åt dom små ibland!

Det har hänt mycket men man kommer ihåg så lite! Jag har bränt mig iaf men jag smörjer mig som tusan så jag hoppas på att få ha kvar färgen, vi får väl se hur det går! Nu åter till jobbet!

Hej hej!

Lever utöver

Oftast när man har suttit barnvakt en kväll på helgen så är det lätt att man lever utöver sina tillgångar eftersom man gärna vill köpa något mer eller göra något annat. Igår satt jag barnvakt igen men nu har jag lagt undan dom pengarna eftersom jag måste spara till alla kommande flygresor som ska bli av och så slänger jag ner alla mynt i en liten brurk så det är bara är att växla in allt till banken och sen ska man även spara pengar för att man ska börja läsa på Collage i höst. Ja det kan ju bli intressant och se hur allt slutar, hur som helst så försöker jag ju iaf att nå upp till mina mål här borta! I juli så ska vi kolla efter något bra Collage som inte ligger för långt borta.

Idag har jag ätit sushi för första gången i mitt liv, det var ju inte ordentlig sushi men det smakade bra ändå och vi ska iväg någon dag och äta riktig sushi på en bra restaurang. Jag var med Maria och barnen till Fun Family Day idag på Georginas skola, dom sjöng och dom var jätte duktiga. Det är så kul att se när det är folk som engagerar sig med barnen. En sak som stör mig väldigt mycket är att folk inte pratar med Au Pairer, man anses vara någon slags sopa eller något. Dom frågar inte mig vad jag gör där med Maria och barnen utan dom frågar Maria och när hon säger att jag är hennes Au Pair så glor dom bara på en och går vidare. Vad är det för fel med att ta hand om barn? Jag ser inga fel i det iaf, jag ser det som en livserfarenhet, en livserfarenhet som dom antagligen inte har upplevt eller kommer att uppleva! Man gör inte ett sämre jobb än någon annan, man tjänar väl inte så bra men det är ju som sagt inget man ska jobba med resten av livet. Kolla på dom som inte vill ha ett jobb istället och gör ingenting för att få ett jobb eller dom som inte ens bryr sig utan lever på andra människor eller dom som är mammalediga och gör precis samma saker som jag gör. Men det är väl inget fel med att vara mammaledig? Usch vad trött jag blir!

Annars har jag haft en riktigt bra helg, jag var ju barnvakt igår i den Amerikanska familjen och dom ville kolla på Kung Fu Panda vilket vi gjorde, åt kinamat, lekte med dockor, blev sminkad av en 9 åring och såg ut som ett åskmoln! Men det är väl tur att man kan ta bort det också!

Ni som läser kan väl slänga in en kommentar då och då om ni känner för det ;)

Byggare Bob

Vaknade tidigt imorse av att dom bankade och höll på i köket men samtidigt är det skönt att veta att dom är klara med allt snart! Somnade om iaf och vaknade strax innan 11 här, går in på FaceBook och vad ser jag? Jo jag ser att Sara och Tommy har blivit föräldrar till den lilla Devin, "kommer från Irland där det betyder poeten" (http://svenskanamn.se) Så vi får hoppas att han blir en liten poet och det råder inga tvivel om att han är världens sötaste lilla krabat! Längtar tills i sommar när jag kan få komma hem och hälsa på dom.

Det är så kul när man sitter och tänker tillbaka på allt jag och Sara har gjort under våra år tillsammans, bra saker, dåliga saker, busiga saker, alla saker! Jag minns inte hur vi fann varandra men det var någon gång på lekis och sen blev vi bästa kompisar :)

Ikväll blir det nog lugnt, kanske ut för en drink eller nått. Imorgon blir det förmodligen att träffa Jonatan som jag inte sett på länge! Eftersom dom gör det sista i köket nu ska kan man alltså inte gå in och laga mat där för allt är inplastat så då fick jag åka in till Wimbledon för att köpa något och det blev en räksmörgås och citronvatten och så går jag förbi Superdrug och då kan jag inte låta bli att gå in för dom har så mycket bra och billiga saker så jag kom iaf ut därifrån med en stor flaska shampoo, en stor flaska balsam och såklart en liten låda med Maltesers, varför ställa sån skit framme vid kassan?? Hursom, nu sitter jag hemma och funderar på att göra något men vad, det är frågan. Kankse hoppa in i duschen med mitt nya shampoo. Ska väl snart med ringa Emilia och se hur det har gått för dom idag! Jag sa till dom när jag skulle åka hemifrån igen att om en vecka så är allt normalt igen och så blev det verkligen! När jag kom tillbaka hit så växte hemlängtan verkligen i mig så det gjorde ont ett tag, jag kände inte ens för att äta men nu flyter allt på igen och skönt är ju det! I juli ska vi iaf ringa in till skolor för att se när dom tar in till Collage för jag ska börja läsa när Emma börjar skolan i september och då är jag ledig från halv 9 till 3 om dagarna och till jul har jag nog bestämt mig för att flytta hem då jag vill utbilda mig till något och sen börja jobba. Det är nog dom mål jag har just nu. Jag ska ju följa med familjen till Mauritsius i oktober med, det kommer ju att bli farligt skönt med. Jag fick en jätte fin långklänning av Emilia med när jag ver hemma och den tycker jag verkligen om så när det blir bra väder här igen så ska jag börja använda den!

Igår kväll låg jag och kollade på svt play i min säng och så höre jag hur det började regna och sen öste det bara ner och så kom åskan ett tag med, eller "Oskar" som jag kallade det när jag var liten!

Det är så kul att sitta hemma och lyssna på tjejerna när dom har "playdate" Emma som är 4 år lägger in kommentarer ibland och dom låter dåhär; "Oh man"! Haha dom är för roliga ibland! :)

Nu ska jag göra nått vettigt eller mindre vettigt!

Hej hej!

Tillbaka igen!

Jag hade världens bästa helg i Askersund och jag önskar verkligen att den kunde varit längre men så är det. Jag träfade iaf alla jag ville träffa, familj, släkt och vänner. Det är väl det man behöver? Jag trodde iaf aldrig att hemlängtan skulle bli större än den var när jag först kom hit men det blev den verkligen! Jag saknar verkligen pappa, han är den bästa av dom bästaste och han skickar sms varje dag och frågar hur det är och hur min dag har varit, sen berättar han hur hans dag har varit. I måndags kan jag ärligt säga att jag undrade om det här verkligen är värt all hemlängtan osv, jag kom fram till att det är värt det även om man "lider" av hemlängtan och sånt nu så kan man när man flyttar hem igen titta tillbaka och tänka på vilken bra tid man hade här men att det är dags för ett nytt kapitel i livet.

Linnéas student var grejt, blev så glad när jag såg tjejerna på kärran och hur fulla dom var men det är dom ju värda efter allt slit i skolan! Hon fick riktigt bubbel av mig men riktigt bubbel smakar inte så gott faktiskt. Hon blev super duper glad för skorna jag köpte till henne och jag är så glad att dom verkligen passade henne! :)

Hur som, lördagen var "min" dag och jag hade så himla kul när alla kom för att hälsa på mig. Helgen har varit helt kanon! Jobbigast var det när mamma, pappa, Emilia och Linnéa släppte av mig i Hallsberg och vinkade av mig på tåget. Tårarna bara sprutade och jag kunde inte få stopp på det heller, kändes som att alla kollade på mig. Sen blev jag bara irriterad på 2 ungar som hoppade runt i sätet framför mig och kastade runt på saker och slängde med armarna i mitt ansikte, skitungar! Om man ska ha ungar enligt mig iaf så ska man kunna ta väl hand om dom och sätta stopp när dom når en viss gräns. Tyvärr så fattar inte alla den galoppen riktigt. Mamman såg att alla runt om blev irriterade men gjorde inte en min för att stoppa dom sen var dom inte utav svensk härkomst heller om man får uttrycka sig så! Tillslut så kom SJ personal och sa till både mamman och barnen att dom måste sitta still och inte hoppa i sätena, blev lugnt i ca 10 min sen var dom i full fart igen, tänk er det i 2½ timme! Tåget var ju försenat 50 min också och vi stod bara still pga ett signalfel. Sen var flyget 1 timme försenat, as jobbigt så jag hade ingen dirket tur. kom hem strax efter 11 på kvällen iaf så det var bara hopp i säng, sen upp och jobba tidigt på morgonen.

Idag har jag städat hela huset, skönt att ha det gjort för då är jag ledig hela förmiddagen imorgon bortsett från att jag lämnar av tjejerna och när jag gjort det så ska jag krypa ner i soffan och kolla på film tills det är dags att börja jobba igen och sen är det helg!

Igår gick vi förresten ut i Putney för att säga hej då till Laura som flyttar tillbaka till Schweiz idag, blä vad tomt det kommer bli för alla åker verkligen nu!! Tur att hon kommer tillbaka i september iaf!

Det har börjat någon ny serie på Svt play som heter Cleo och den verkar as bra, det har dock bara varit ett avsnitt men alla roliga är med i den som tex Johan Rehborg och då blir allt roligt! Så måndagar på kanal 1 kl 20 kan ni se det :)

Funderar på om man ska gå ner och äta lite och sen dra tillbaka för att kika på lite play här!

Ha det så bra alla nu, saknar er!

Sverige imorgon!

Japp, imorgon så drar jag! Blir en lång och ensam resa vilket är tråkigt men vad ska man göra. Ska iaf bli skönt att komma hem och få bli lite ompysslad med svensk mat osv. Just nu är jag stendöd! Jag är så trött.. Vaknar med jäma mellanrum under natten och så drömmer jag mardrömmar hela tiden, vaknar med ryck och tror att jag har försovit mig. Om allt går som det ska så ska jag sova på flyget, vågar knappast somna på tågen här i London haha!

Nu är det dags för att städa ett trevåningshus och det känns ju jätte kul eller inte. Checklistan är snart helt avprickad! Känns som om jag bara svamlar om konstiga saker nu, är så trött men det är väl lika bra att sätta igång med allt så det blir kväll idag med! Imorgon blir det Sverige och träffa dom underbara! :)

Snart dags!

Okej, jag har fått en otrolig hemlängtan nu när jag vet att det är så nära! Om 3 dagar exakt stannar mitt tåg i Hallsberg och där kommer antagligen pappa, Emilia, Linnéa och Arvid sitta! Jag längtar efter att få pussa på min lilla gris där hemma. Jag är faktiskt lite nervös över att träffa han, men han borde känna igen mig tycker jag! Linnéa sa att han har en ny favorit nu, nämligen henne... Vi får väl se när jag kommer hem, vi får väl se!

Jag har faktiskt redan börjat packa lite nu, saker som jag inte använder och tänker ta med hem igen och saker som bikini, Linnéas studentpresent och lite sådana saker, har tex redan packat ner mina biljetter så dom inte blir glömda. Vet ju hur stressigt det blir när man väl ska iväg. Imorgon ska jag till banken och fixa det sista med kontot osv sen blir det hem och packa iordning allt som ska med för på onsdag kommer jag inte ha tid eftersom det är städdag och sen ska jag träffa mina tjejer här på onsdag kväll innan jag drar och ja.. Sen är det bara att invänta torsdag morgon då det blir att ta tjejerna till dagis och skola och sen blir det hem en liten sväng och släpa med sig väskor till bussen, vidare till tåget och sen byta tåg för att komma till Gatwick och sedan säta sig på flyget till Sverige! Men det är inte klart efter det, för då ska jag nämligen hitta rätt tåg på Arlanda med sen känns det som att jag har gjort mit under den dagen! Ska självklart träffa familjen och alla raringar innan det är dags för en dusch och sedan sängen!

Som ni märkervill jag ju att dom här sista dagarna ska gå fort så jag får komma hem någon gång men det värsta är att jag hatar att resa själv, det är det absolut tråkigaste man kan göra. Sitta där helt uttråkad och glo. Som tur är valde jag sittplatsen närmast gången och närmast vingarna så man kanske har någon tur om det händer nått med planet. Hur som haver så vill jag träffa alla NU!

Ska kolla något på tv play nu och sen ska jag faktiskt sova. Somnade vid 10 igår kväll men vaknade vid 12 med ett ryck efter en fjantig mardröm men den var hemsk just då! Somnade om efter mycket om och men, vaknade igen 4.30 och kunde inte somna om så jag har varit vaken sen dess och nu känner jag mig trött..

God natt, ses på trosdag Sverige :)

Allt mellan allt!

Förra helgen var det ju "Bank Holiday" så vi hade måndagen ledig också, jag var alltså ledig i 4 dagar vilket var så skönt! Vi var ute och festade i Putney på B@1 70-80's maskerad och jag träffade en jätte snygg kostymkarl. Dom flesta har sett bilder på hur fasen jag såg ut den kvällen och det var inget vackert haha. Men man blir ju alltid glad när man får höra från en sygg karl att man är beautiful, lovley och gorgeous! Han verkade jätte trevlig, han har iaf hört av sig några ggr sen dess och det gillar vi.


I veckan har det varit fullt ös medvetslös! Jobbat från 7-6 måndag-torsdag för att den äldsta tjejan har haft lov och jag har helt enkelt varit för trött för att kunna blogga! Men idag är jag ledig så nu kör vi på bloggandet igen :)

Jag hade sjuka drömmar här i början sen slutade jag drömma alla konstiga drömmar men nu har dom kommit tillbaka igen! Jag drömde tex om askmolnet inatt och att jag satt bredvid en äldre farbror på flyget och han var jätte nervös så jag sa till han att när vi väl har lyft så är det ingen fara och precis efter jag sagt det så hände något med flyget och sen vaknade jag! Sjukt...

Nu är det 6 dagar kvar tills jag kommer hem! Jag saknar alla, verkligen sjukt mycket men jag känner att det här är mitt hem nu och jag älskar det så otroligt mycket! Friheten jag känner här har jag aldrig någonsin känt förut och efter jag flyttat hit så har jag gjort bland dom bästa besluten i hela mitt liv och jag mår så bra, jag önskar att alla kunde känna det jag känner nu!

Det värsta är att man skaffar kontakter, alltså mest med Au Pairer från andra länder och när dom åker så känner man sig helt tom för man vet inte när man får se dom igen och när man får chansen att se dom igen hur dom har ändrat sig osv. Jag tror inte att något kommer vara sig likt då. Om 1½ vecka så flyttar Laura tillbaka till Schweiz men jag är glad att hon flyttar tillbaka i september eller ja, hon flyttar iaf till New Castle så jag får väl åka dit och hälsa på ibland. 11 juli flyttar Agnes och det känns verkligen skit, henne kommer jag sakna så sjukt mycket. Vi är alltid tillsammans och gör massa saker ihop. Vet bara inte vad jag ska säga, så är det!

Idag iaf så hjälpte jag Laura att öppna ett bank konto, kan ju vara bra att ha om man ska stanna här och plugga i 3 år! Snart ska jag väl börja fixa lite, blir antagligen maskerad idag med och då ska man klä ut sig till något som börjar på bokstaven M, inte så lätt nej!

Ta tag i lite nu känner jag!

Hej hej!




RSS 2.0