Borta bra men hemma bäst!

Man inser hur mycket man saknar allt när man är borta, man uppskattar allt bra mycket mer än vad man gjorde förr när man bara svängde runt där hemma och inte gjorde någonting. Mjölk är en sak jag saknar jätte mycket för den smakar inte alls bra här, man kan ha den i te och det är typ allt. Man saknar hemmiljön väldigt mycket också för det är aldrig likadant som det är hemma, inte någonstans. Sås och potatis, svensk mat och allt sånt saknar jag nu!

Jag har varit här i fyra månaer exakt idag, 17 veckor och 3 dagar, det känns inte som att det är fy skam iaf. 5 veckor och en dag kvar tills jag drar till Sverige igen, ska boka biljetten i slutet på nästa vecka och när jag har gjort det så kommer det att känns bra mycket bättre och då vet man att det också blir av, längtaaaaar!

Jag inser hur mycket jag saknar alla hemma med nu, har inte saknat alla så här mycket tillsammans någon gång förut! Sara tex, skrev ett roligt meddelande vis FaceBook idag vilket i stort sett lydde att hon hade varit i Hembygdsgården och kollat på getter och börjat skratta för sig själv för att vi bestämde för några år sedan att vi skulle upp dit och skrämma några för dom ser så himla roliga ut när blir rädda! Hon kunde se framför sig hur jag sprang runt där och jagade dom! Haha men det blev aldrig så att vi kom iväg!

Även fast man inte hörs så jätte ofta just nu så är alla faktiskt riktigt saknade! Längtar tills jag ska komma hem igen men jag längtar inte efter att säga hejdå till alla igen, det är verkligen skit tråkigt och jobbigt för den delen!

Jag hoppas verkligen att Emilia & Linnéa kan komma en sväng i september, dom ska få sig en liten födelsedagspresent skickat men som inte får öppnas förrens självaste födelsedagen!! Det är ju fler som fyller år nu med så vi får se vad det blir för något.

Tänk när jag får pussa på Arvid igen, det kommer ju att vara helt underbart! Få träffa alla hemma igen, det är mitt mål just nu och det känns som att jag inte kan släppa det helt riktigt än!

Drömmar. Jag har fått tillbaka massa konstiga drömmar.. Igen. Jag drömmer om människor här från England och människor från Sverige så det blir helt mixat och jätte konstigt i huvudet när jag vaknar upp. I drömmen inatt så var det iaf party, fråga inte varför för det vet jag inte ens själv men det var fullt röj där.

Idag hade jag ett härligt samtal med mamma idag på förmidagen också, jag var ledig 30 min så jag passade på att ringa henne från Viber och det var riktigt trevligt tycker jag. Längesen vi hade en sån pratstund bara hon och jag utan att bli avbrutna.

Igår var jag iväg med tjejerna till Wimbledon Common, en jätte stor park där man kan gå i timmar för att ta sig runt. Iaf så plockade vi björnbär eller vi letade björnbär ett bra tag innan vi hittade en buske som hade odlat hur mycket som helst så vi stod och plockade på oss så mycket vi bara kunde och så plötsligt kom regnet, såklart! Vi fick gå in bland träden som hade massa grenar och löv och ta lite skydd där men vi blev iaf lite blöta och när det lugnade ner sig så plockade vi lite till och sen skulle vi börja försöka ta oss ut ur den där djungeln. Vi kom till en väg där vi kunde ta buss 93 till Hill road och sen köpta lite mjölk för att senare sätta oss på buss 163 till Greenway och under våran lilla promenad där så började det ös regna igen så vi var dyngsura tillslut. Allt det där påminde mig när jag, Linnéa och Pauolina skulle plocka blåbär i skogen när vi bodde på Nyponvägen men gick vilse och tillsist hittade hem! Det var ganska mysigt om man tänker efter nu, just då var det ju självklart inte det!

Nu ska jag väl ta och slöa en stund tror jag sen blir det ner och äta lite för att senare gå upp och slöa igen! :)

Hej hej

Härligt!

Den här veckan har ju bara varit underbar! Georgina fick sommarlov i tisdags så under onsdagen och torsdagen levde vi bara runt och hade kul, vi städade också förståss under onsdagen men det är sånt som måste göras. Under torsdag kvällen så gick jag och Kristiina ut på The Slug och sen gick vi vidare till Berties, jag var hemma vid ett på natten och sen sov jag så skönt under fredagen. Familjen var ute på äventyr hela helgen så jag har bara varit hemma och slöat runt för mig själv, tvättat städat och gjort allt i min takt, kollat film tagit hand om marsvinen.

Jag har inte umgåtts med någon förrens idag då jag träffade Kristiina i Wimbledon, vi gick till McDonald's och åt glass och äppelpaj sen gick vi och strosade runt i köpcentret och bara gick runt, kollade på klockor, parfym, smycken och massor med saker. Senare gick vi till Morrisons och köpte £2 sushi och den är väldigt bra för att vara så billig! Jag gick faktiskt till Wimbledon idag och det tog mig 35 min och jag gick tilbaka också och det känns super skönt att ha rört på sig efter att man varit så lat under helgen.

Det har inte hänt så överdrivet mycket här faktiskt under veckan eller helgen. Ikväll blir det bara at slöa framför en film och sen faktiskt lägga sig ganska skapligt eftersom det blir fulla dagar enda till september nu.

Måste kolla flyg med igen, jag ogillar skarpt det där med flyg och eftersom jag bara ska hem över en helg så blir det faktiskt bara handbagage för jag tänker inte släpa på väskor hit och dit bara för det, tror jag.. Men vad jag behöver är faktiskt en ordentlig väska som man kan använda till handbabgage, ja vi får väl se. Biljetten är Nr1 iaf.

Nu ska jag kasta mig i sängen för att kolla på lite Big Bang Theory tror jag :)

Hej hej

Tomt

Igår åkte Agnes hem, det känns för jäkligt rent ut sagt! Men jag vet att när man nått en viss pinkt så vill man göra något annat här i livet. Därför tycker jag det är så bra att jag åkte hit för nu tror jag iaf att jag vet vad jag vill göra när jag är klar här och det är att börja studera till undersköterska och ta hand om gamla människor, jag känner mig hemma på demensboenden. Men det finns så mycket mer att göra Iaf så var vi ho Agnes i söndags och åt scones och drack te, jätte mysigt! Vi satt ute i deras lilla trädgård och pratade och hade oss, Agnes host mamma var med och pratade också, efter det så hade vi crackers med ost, allt var jätte trevligt tills det var dags att röra sig hem igen. Det var hemskt att säga hejdå till Agnes, hon har varit min sol när det har varit mörkt! Jag har känt henne i ca 4 månader men ändå känner vi varandra så bra men vi vet bara inte när vi har tid eller kan ses nästa gång, antagligen inte före jul och nyår. Jag har bjudit hem henne till Sverige när jag är tillbaka där och jag hoppas att hon kommer även fast hon studerar på universitet i Estland. Det känns synd att säga men det var jobbigare att säga hejdå till henne än vad det är att säga hejdå till min familj hela tiden, men jag vet ju att vi kommer ses snart igen iaf och det är därför det inte känns så jobbigt längre men det kommer att bli tomt här nu! Jag har Kristiina och Kristiina kvar som jag umgås med nu och den 3 augusti så flyttar den ena Kristiina hem till Estland hon med, alla bara försvinner. Fast samtidigt så tror jag att man blir starkare som person när man måste uppleva det här flera gånger!

Hur som helst så pratade jag och Terese via FB i söndags och jag fick reda på att hon och Fia kommer 9-13 november för att hälsa på mig här och gud så glad jag blev när jag fick reda på det, underbart! Får vi kolla hostel osv!

Pratade med familjen hemma idag och det känns lika underbart som alltid när jag pratar med dom! Pappa har tll och med skaffat sig en smartphone så han ska kunna ringa gratis via viber till mig + att det finns lite mer nödvändiga saker för honom i den telen. Ibland saknar jag dom alla så mycket så jag vet inte vad jag ska ta mig till, ibland är det bara svårt. Känns jobbigt också att jag inte kan ta dom där 10 dagarna i sommar för att åka hem. Finns ingen som kan komma och jobba för mig ocg jag ogillar skarpt att sakna familjen hemma och särkilt lilla Arvid! När jag flyttar hem igen så ska jag inte släppa den lilla saken ur sikte!

Vaknade förresten upp mitt i natten till igår av att rävarna utanför skrek som bara den. Inte konstigt för att jag hade glömt att stänga fönstret innan jag la mig. Sen flyger flygplanen så lågt här så man har svårt att sova för dom med, svårt det här me sömn.

Har ju följt varenda avsnitt utav Cleo med och det är ju ett helt underbart program som går på Svt men jag kan inte hjälpa att jag blir ganska nervös på dom inblandade ibland!

I lördags var vi på Roller Disco för att det var Agnes sista kväll ute, jäklar så skoj vi hade men man ska inte ha druckit för mycket innan man ger sig in på ett sånt ställe. Inte för att jag var för full men det fanns många andra som var det och jag ramlade bara 2 ggr, första gången kollade jag inte riktigt på vad jag hölls med utan jag kollade på vad alla andra gjorde och glömde helt enkelt av att svänga så jag åkte rakt in i räcket och där blev jag hängandes, kunde ju varit en syn! Andra gången blev jag knuffad på skoj utav Kristiina, det var inte hårt jag fick bara lite extra fart och där tappade jag balansen och fick med mig 2 andra tjejer i mitt fall! Det är något jag verkligen rekomenderar för er alla som vill prova något nytt och det roligaste var att alla är utklädda på såna ställen!

Förra veckan var tjejerna nästan hopplösa, visste inte alls vad jag skulle göra för att dom skulle lyssna på mig, jag kände att dom hade ingen som helst respekt för mig, vad jag sa eller gjorde. Tillslut så sa jag till dom att jag tänker inte respektera dom så länge dom inte respekterar mig och så får det helt enkelt bli och när dom inte lyssnar på mig så lyssnar inte jag på dom, det fungerar ganska bra måste jag säga, nästan som med hundar. Då man ignorerar dom och inte ger dom uppmärksamhet så söker dom kontakten och så blev det med tjejerna med! Idag har dom varit underbara och det tackar jag verkligen för!

Nu ska jag bege mig ner för att äta lite kvällsmat och sen kanske nörda vid datan igen!

Hej hej!

2 dagar

Nu har det återigen gått ett bra tag sen mitt senaste inlägg. Man hinner faktiskt inte med så mycket av det här bloggandet när man har mycket annat att göra och på kvällarna är man helt slut. Trodde inte att det skulle kännas så hårt ibland att jobba som Au Pair men tji fick jag! Det är hårdare än vad man tror och den jobbigaste delen är att man faktiskt bor på jobbet och måste respektera andras regler och villkor även när man är ledig. 2 dagar i rad så har tjejerna inte alls lyssnat på mig, vet inte vad man ska göra. Dom säger alltid "Sorry Ida!" Men det betyder ju inget i längden när dom använder det hela tiden utan att mena det. Man känner sig... jag vet inte hur man ska förklara det alls. Dom tror att dom kan göra vad som helst och komma undan med det och tack för att jag är envis ibland, dom kommer inte alls undan med det. Idag kändes det som att jag ville ge upp allt och packa väskan. Då känns det inte alls bra, bara besvärligt. Nu har dom timeout iaf och kalasen dom skulle gå på i helgen har blivit inbokade. Jag har till och med fått lov att smiska till dom på rumpan om dom verkligen inte lyssnar på mig, det känns ju inte så kul. Vi har sagt att vi ska skicka brev till tomten och säga att dom inte ska ha några julklappar och då blir det livat för här tror dom på tomten minsann! Jag frågade Emma om hon visste vad det värsta var och det visste hon, det jag fick till svar var "Ja, när du inte är snäll mot mig." Inte det svar jag hade tänkt mig men okej. På tisdag börjar sommarlovet här för Georgina, Emma går fortfarande på dagis då vilket är väldigt skönt! Men då kommer mina 11 timmars dagar vilket inte är lika skönt faktiskt!

Jag är lycklig över att man inte har egna ungar och det kommer dröja år innan jag skaffar barn säger jag bara! Barn är underbara men det får faktiskt finnas gränser med. Ja det kommer kanske dröja återigen innan jag skriver ett till inlägg.

Jag hade väldig hemlängtan idag och fya mig. Pappa ringde direkt efter han kommit ut från doktorn vilket gladde mig, han vet ju att jag oroar mig jämt och ständigt, säger till han vad han ska och inte ska göra men det är som det är nu!

Jag tror inte heller att jag stannar längre än till jul då jag verkligen vet vad jag vill göra med livet nu!

Hej hej!

RSS 2.0